Creativiteit groeit door grenzen.

Creatieve geesten worden pas echt productief als er grenzen zijn.In deze tijd met al zijn beperkingen is er aan grenzen geen gebrek. Ze inspireren kunstenaars, creatievelingen en geestelijken tot bijzondere oplossingen.

Tussen kunst en quarantaine.

Een groep vrienden gaf zichzelf een opdracht: doe met een paar attributen uit je huis een kunstwerk na. Al snel ontstonden er vermakelijke en vindingrijke kunstwerken. Geƫxposeerd op een Instagram-account dat inmiddels door honderdduizenden fans gevolgd wordt.

Ballet voorstelling thuis.

Milena Sidorova, grand sujet van Het Nationale Ballet, creƫerde een choreografie die werd uitgevoerd door dansers in verschillende landen, ieder in thuisisolatie. Via Zoom werd het ballet ingestudeerd en werden de dansers gecoacht. De beelden werd bijeengevoegd en tonen de beperkingen van deze periode. De dansers zijn van elkaar gescheiden door muren die hen verhinderen echte verbinding te maken.

Design je coronaposter.

Studio Lennarts & de Bruijn in Den Haag nam het initiatief: design een creatieve poster met een coronaboodschap in een mooie, ontroerende, gekke, maar in elk geval impactvolle vorm. Inzendingen van designers uit meer dan tachtig landen.

Selfies in de kerk.

Hoewel veel kerken omschakelden naar digitale kanalen om hun kudde te bereiken, voelden de lege gebouwen toch onwennig, zowel voor geestelijken als gelovigen. De oplossing werd gevonden in uitgeprinte selfies van kerkgangers die op stoelen en banken werden geplakt, zodat zij, in elk geval visueel, aanwezig konden zijn.

Voor wie de kantoorgeluiden mist.

Voelt het thuiswerken toch wat stilletjes en eenzaam, dan is er een simpele oplossing: een website met de vertrouwde kantoorgeluiden.

Webcam waarschuwt als je je gezicht aanraakt.

Even inventief als nuttig: een webcam die de kans verkleint dat je jezelf besmet.

Deel dit artikel.

Volgend artikel:

Kleine pensioenen groeien verder.