Kleine pensioenen groeien verder.

Kleine pensioenen groeien verder in Limburg en Oeganda.

Klanten die een pensioen hadden opgebouwd kleiner dan 2 euro bruto per jaar, konden tot 1 januari 2019 aangeven of zij nog aanspraak wilden maken op dit pensioen. Omdat de administratiekosten in verhouding erg hoog waren, heeft de overheid bepaald dat deze hele kleine pensioenen, zonder tegenbericht van de verzekerden, komen te vervallen.

Voor het vrijgevallen bedrag, vijftienduizend euro, heeft Zwitserleven een bestemming gevonden waar we allemaal plezier van hebben.

Hans Visser, general manager Pensioenen bij Zwitserleven:

”Het gaat natuurlijk om erg kleine bedragen, maar opgeteld is het aanzienlijk. We hebben naar mogelijkheden gezocht om dit geld effectief te besteden, rekening houdend met ons duurzame beleggingsbeleid.”

Trees for all.

Zwitserleven zocht contact met de stichting Trees for all. Daar kennen ze als geen ander de noodzaak om onze planeet in hoog tempo te voorzien van meer bomen. Als elke wereldburger elk jaar twee bomen zou aanplanten, roepen we de ontbossing een halt toe en zorgen we zelfs dat er bos bij komt, stelt de stichting.

Met de vrijgevallen gelden was het mogelijk 2.000 bomen aan te planten. Samen met de stichting werden locaties geselecteerd in Noord-Limburg en in Oeganda. Met dank aan de kleine pensioenen werden er in totaal 26 voetbalvelden bos aangeplant. Duurzamer kan een pensioen niet zijn.

Deel dit artikel.

Volgend artikel:

Is corona het moment van de ommekeer?