Zonder jetlag de wereld rond.

Het is ongetwijfeld de meest duurzame manier van reizen. Met uw laptop op schoot de wereld rond. Wij selecteerden de mooiste plekjes op aarde waar u met onze 360° filmbeelden in alle rust kunt rondkijken.

1. Cuba, Varadero Beach.

Varadero beach, de grootste en bekendste badplaats van het Caribische gebied, wordt ook wel Playa Azul genoemd: blauw strand. Het schiereiland ligt ten oosten van de hoofdstad Havana. Het 20 km lange strand is spierwit en is in trek bij Amerikaanse toeristen, zoals ook deze 4 American beauties...

2. Italië, Lago d’Arpy.

In het noordwesten van Italië, aan de voet van de Alpen, ligt op 2.066 meter hoogte het meer van Arpy (Lago d’ Arpy). Het staat bekend om zijn heldere beekjes, ontstaan vanuit de gletsjers. De omgeving is uitermate geschikt voor rafting, kayak-, wandel- en mountainbiketochten.

3. Frankrijk, Gorges du Tarn.

In het zuidoosten van Frankrijk, in de departementen Lozère en Aveyron, ligt de Gorges du Tarn. Een 50 km lange kloof tussen twee kalkplateaus, gevormd door de kristalheldere Tarn-rivier. Het gebied leent zich perfect voor wandelen, speleologie, bergbeklimmen en natuurlijk kanoën.

4. La Palma, Puerto de Puntagorda.

Net als alle Canarische Eilanden is La Palma gevormd door vulkanische activiteiten. De meeste stranden zijn donker van kleur. Het eiland kent vooral ecotoerisme. Puerto de Puntagorda is de plek waar lokale vissers aanmeren. In de zomer is het natuurlijke zwembad in trek. Door het ingenieuze kanaalsysteem blijft het water vers en heerlijk om in te zwemmen.

5. Uganda, Papaya Lake lodge.

De Papaya Lake lodge is gelegen aan een mooi kratermeer ten westen van het Kibale National Park. In het park leven meer primaten dan waar ook, onder meer zwart-witte colobusaapjes, roodstaartaapjes, olijfbavianen en chimpansees. Dit hotel is de perfecte uitvalsbasis. Om te douchen met warm water, wordt er bij je hut een vuur aangemaakt.

6. Slovenia, Gorges of Tolmin.

Gorges of Tolmin is een indrukwekkende kloof in het Triglav National Park, Door de kloof stroomt een rivier waarin veel wordt gezwommen vanwege het koude en verfrissende water. De Gorges of Tolmin is de verzamelnaam voor de Tolminka- en Zadlascica-kloven.

7. Switzerland, Quatre Vallées.

Les Quatre Vallées (de 4 valeien) vormt het grootste skigebied in Zwitserland en een van de grootste in Europa. Het skigebied, 400 km piste tot een hoogte van 3.330 m, kent ook fantastische en steile Tiefschneehellingen. Het mondaine dorp Verbier is verreweg de belangrijkste plaats van het skigebied.

8. Cambodia, Angkor wat.

Deze hindoeïstische tempel, gewijd aan de oppergod Vishnoe, beslaat 1 km² en behoort tot ’s werelds grootste religieuze bouwwerken. De tempel werd onder koning Suryvarman II in de 12de eeuw gebouwd. Volgens de overlevering vergde de bouw 300.000 mannen, 6.000 olifanten en 37 jaar.

9. Spain, Ordesa Valley.

Nationaal park Ordesa met zijn hoge, steile kalksteenwanden wordt ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd. De Rio Arazas dendert met woeste stroomversnellingen door de canyon heen. Kijk naar boven en de kans is groot dat je gieren ziet, voortdurend op zoek naar een maaltijd.

10. Mexico, Isla Mujeres.

Bij de bekende badplaats Cancún ligt Isla Mujeres, letterlijk vrouweneiland. Het prachtige, helderblauwe water is perfect voor duikers en snorkelaars. Ook voor shopaholics heeft het eiland genoeg te bieden. En zonaanbidders zijn graag op de mooie stranden met hun talloze Bar&Grills voor als de zon ondergaat.

11. Thailand, Koh Samui.

Koh Samui, een van de grootste en meest toeristische eilanden van Thailand, ligt in de Golf van Thailand. Er is van alles te beleven. Van drukke winkelstraatjes tot aan watervallen en tempels. Omdat de hotels op het strand liggen, kun je elke ochtend kiezen: een frisse duik in het zwembad of 10 meter verder in de zee.

Deel dit artikel

Volgend artikel:

Insecten op je bord.