Een duurzame relatie.

Brother is een van de oudste klanten van Zwitserleven. Al bijna 50 jaar zorgt Zwitserleven voor een onbezorgde financiële toekomst voor de Nederlandse medewerkers van de bekende multinational. Financieel directeur Hans Wiedemeijer van Brother Nederland vertelt meer over de relatie met Zwitserleven.

De Zwitserleven-ervaring van Hans Wiedemeijer

Hechte familie

Anders dan veel mensen denken, is Brother een Japans bedrijf. Het werd meer dan 100 jaar geleden opgericht door de twee broers. Zij begonnen met trapnaaimachines voor de productie van strooien hoeden. Van daaruit bouwden ze een wereldwijd concern op. Het bedrijf is sinds 1968 actief in Nederland. “We zijn een soort familiebedrijf,” vertelt Wiedemeijer. “De sfeer is heel goed en de meeste mensen werken hier al een tijdje. We zijn met 45 personen, dus dan ken je elkaar allemaal heel persoonlijk.”

Dichtbij

Toen Brother Nederland in de jaren 70 op zoek ging naar een pensioenverzekeraar, vonden ze die op een steenworp afstand, in Amstelveen. “De relatie is altijd goed geweest. Zwitserleven heeft veel expertise en is heel klantgericht. Met de accountmanager heb ik een zeer goede band.”

Kees Brusse

In die tijd werd het Zwitserleven Gevoel op tv uitgedragen door meerdere Bekende Nederlanders. De favoriet van Wiedemeijer was Kees Brusse. “Het Zwitserleven Gevoel is voor mij begonnen bij de reclames met Kees. De commercials met hem speelden zich altijd af op prachtige plekken. Dat sprak mij heel erg aan, want ik ben gek op reizen.”

Hobby

Veel mensen vinden pensioenen maar saaie materie. Wiedemeijer niet. “Pensioen is een soort hobby van me. Ik heb vroeger zelf in de verzekeringen gewerkt en ik vind het belangrijk om alle ontwikkelingen op pensioengebied te blijven volgen. Ik ga dan ook vaak naar bijeenkomsten over dit onderwerp. Zo blijf ik een gelijkwaardige sparringpartner voor mijn adviseur van Zwitserleven.”

Reizen

Wat betekent het Zwitserleven Gevoel voor de financieel directeur van Brother? “Weten dat je het goed geregeld hebt zodat je zorgeloos met pensioen kan. Ik heb zelf ook een prachtig pensioen opgebouwd. Als ik stop met werken, ga ik onder andere heerlijk genieten in het familiehuis van mijn schoonvader op Texel. Dit ligt in een prachtig natuurgebied bij Ecomare. Daarnaast ben ik dol op reizen. Ik ben al op vele bijzondere plekken geweest, zoals Cuba en Japan. Aan dat lijstje gaan mijn vrouw en ik zeker nog enkele bestemmingen toevoegen.”

Vrijwilligerswerk

Maar hoezeer hij ook geniet van verre reizen en exotische bestemmingen, Wiedemeijer benadrukt dat het Zwitserleven Gevoel ook in kleine dingen kan zitten. Vrijwilligerswerk bijvoorbeeld. “Mijn vader is een goed voorbeeld. Hij geniet echt van de kleine dingen in zijn omgeving. Zo bracht hij elke maand 6 krantjes van de kerk rond met zijn rollator. Dat hield hem fit. Pas nu hij 93 is, heeft hij zijn krantenwijk opgezegd. Ik hoop dat ikzelf ook nog lang vrijwilligerswerk kan blijven doen, zoals ik dat mijn hele leven heb gedaan. En dat ik in goede gezondheid van alles kan genieten.”

Deel dit artikel.

Volgend artikel:

Zwitserleven van 1901 tot 2021.